Entomologii americani au descoperit că muștele sunt purtători ai unui număr mult mai mare de agenți patogeni decât se credea anterior. Acestea sunt capabile să transporte peste 600 de tipuri diferite de bacterii, după cum reiese din analiza ADN. Experimentele arată că muștele transportă și răspândesc bacterii care trăiesc pe picioare și aripi.
S-a descoperit că musca de casă, care trăiește în întreaga lume, transmite 351 specii de bacterii. Paralel, musca de carne, care trăiește în țările sudice, este purtătoare a 316 specii de bacterii. Cercetătorii, care au publicat concluziile în revista Scientific Reports, observă că serviciile de sănătate pot subestima rolul muștelor în răspândirea bolilor infecțioase.
Muștele răspândesc cu ușurință microbii pentru că se deplasează rapid de la materii putrezite la gunoaie, alimente expuse omului sau ustensile. De fiecare dată când o muscă aterizează, depune mii de microbi. Dacă o muscă aterizează pe mâncare sau alimente, oamenii pot ingera germeni care pot declanșa boli grave precum: toxinfecție alimentară, diaree, infecție a fluxului sangvin, meningita etc.
Vezi cum are loc o procedură de dezinsecție împotriva muștelor:
https://www.youtube.com/watch?v=nc772gud_vs&ab_channel=InsectControl
Compania Insect Control poate scăpa de muște în mun. Chișinău și pe tot teritoriul Republicii Moldova. SUNĂ ACUM 078992542
Muștele de casă sunt atrase de mizeria organică în descompunere, se hrănesc cu alimente putrezite, carnea ce se află în proces de putrefacție și fecale. În același timp, ce muștele de fructe sunt atrase de substanțele care au un conținut ridicat de zahăr, spre exemplu fructe coapte, suc, alcool. Se consideră că aceste muște sunt purtătoare de o varietate de boli la om, animale și plante.
Muștele cărnii apar adesea pe corpurile animalelor moarte. Muștele vin adesea în abatoare, uzine de procesare a cărnii și în haldele de gunoi alimentar.
Toate creaturile vii dotate cu vedere percep lumea din jurul lor ca un videoclip continuu, format dintr-o multidudine de imagini transmise de la ochi la creier în cadre separate cu o anumită frecvență. La om, de exemplu, această frecvență este în medie de 60 de cadre pe secundă, iar la muște – 250. Respectiv, muștele văd mișcarea noastră naturală, de cel puțin 4 ori mai lent, iar pentru noi ele se mișcă de 4 ori mai rapid. De aceea ele sunt atât de greu de prins.
Cea mai bună metodă de a nu ne pomeni cu muștele în spațiul personal, e să luăm măsuri simple de prevenire. Știm că muștele preferă temperaturile ridicate și sunt cele mai active de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei.
Cel mai bun mod de a respinge muștele în această perioadă, și de a limita accesul lor în casa dumneavostră cât mai mult posibil, este în primul rând păstrarea cutiilor de gunoi curate si bine închise. Pastrarea suprafețelor curate va face casa mai puțin atrăgătoare pentru muște.
Deasemenea ușile și ferestrele trebuie să fie închise sau dotate cu plase, inclusiv gurile de aerisire.
Dacă sunteți invadat de muște și nu puteți scăpa de ele, Insect Control vă poate veni în ajutor. Cu ajutorul unei singure proceduri de dezinsecție cu ajutorul generatoarelor profesionale de ceață, vă scăpăm de toate muștele din spațiile care doriți să fie prelucrate.
Pe viitor va trebui doar să respectați măsurile de prevenire expuse mai sus astfel încât să nu vă pomeniți iarăși în casă cu acești oaspeți nepoftiți, iar specialiștii noștri vă vor ajuta să vă protejați, pe termen lung.
Compania Insect Control poate scăpa de muște în mun. Chișinău și pe tot teritoriul Republicii Moldova. SUNĂ ACUM 078992542